Omgeving

Wat is er allemaal te doen in  de Gemeente Medemblik klik hier

Het dorpje Opperdoes is bekent van de culinaire aardappel de “Opperdoezerronde” en wordt regelmatig gepromoot op radio en tv. Op steenworp afstand ligt het Historische stadje “Medemblik” niet alleen bekend als modern zeilcentrum, maar is tevens in het bezit van een gezellige binnenstad en 6 havens. Vanuit hier kunt u een dagtocht maken waarbij u met de museumstoomtram naar Hoorn tuft, met de trein naar Enkhuizen gaat en met een authentieke veerboot terug naar Medemblik vaart.

In de West-Friesland is genoeg te beleven, veel bezienswaardigheden en mogelijkheden voor recreatie en ontspanning in de omgeving, zowel voor binnen als buiten. Varen, zeilen, zonnen, zwemmen, vissen, wandelen, fietsen of surfen bij het “De Vooroever” dat grens aan medemblik. Een perfecte combinatie van water, natuurgebied en zonneweiden.

Bezoek ook eens kasteel Radboud, het Bakkerij-museum en het Stoommachinemuseum in Medemblik. In het Buitenmuseum in Enkhuizen herleven “oude tijden”. Het is uw bezoek meer dan waard.

Het pittoreske dorpje Twisk de Tulpenvelden, molens, boerderijen, sloten, vaarten en uitgestrekte weilanden maken West-Friesland tot een prachtig en uniek gebied dat geliefd is bij vele toeristen.

Naast alle toeristische attracties is er in de omgeving ook nog de mogelijkheid tot bowlen, karten, lasergamen en zwemmen in een subtropisch zwemparadijs. Voor meer informatie over de mogelijkheden in de regio zie onderstaande links:

Filmpje van Medemblik klik hier

Bestand 08-06-16 23 46 17

Bestand 22-05-16 22 31 00

Bestand 08-06-16 23 44 34